Schroefset TEIN

TEIN maakt voor de prijs goede schokbrekers.

Wij hebben TEIN schokbrekers op alle modellen MX5 gemonteerd en afgesteld.
Omdat de TEIN’s erg gunstig geprijsd zijn en je bij schokbrekers ook vaak alleen voor de naam betaald hebben we ze gekocht en getest.

TEIN maakt voor de MX5

  • Street advance Z
  • FlexZ

OK, ter zake. Is het wat, die TEIN’s?

TEIN maakt schokbrekers die ook geschikt zijn voor de MX5. Niet specifiek voor de MX5 ontworpen, maar ze doen het er goed onder.

Eerst de StreetAdvanceZ


De laagst geprijsde TEIN voor de MX5.
En die lage prijs merk je ook. De twintube demping en rijhoogte is instelbaar en dat maakt dat je de auto met deze schroefset heel zorgvuldig af kan stellen.
De schroefset wordt geleverd zonder “top hats”, dus moeten de bevestigingsplaten van de originele schokdempers overgezet worden. Veel werk en dat maakt deze set minder interessant, want de montage levert extra werk en dus kosten op.
Een MX5 voelt goed met deze schroefset. Goed, maar het houdt niet over.
Prima set voor rustige rijders die weinig geld willen uitgeven.

Ons advies is: spaar nog even door, want met een klein beetje extra geld voor betere dempers doe je al snel een grote stap vooruit.

Dan de FlexZ

Middenklasser set

De FlexZ is de volgende in de lijn van TEIN.
Twintube dempers met onafhankelijke rijhoogte en veer voorspanning instelbaar. Deze set is nauwkeuriger op de auto af te stellen doordat ook de voorspanning op de veer apart is in te regelen.
Ook bij deze set is de demping achteraf steeds instelbaar van binnen uit de auto.
Dat is een mooie set instelmogelijkheden en deze set wordt geleverd inclusief “top hats”, dus je zet ze zonder extra werk zó op de auto.
Het bereik van de afstelling is heel behoorlijk: je vind er eigenlijk altijd wel een instelling die bij je rijstijl past.

De dempers zijn heel voorspelbaar en doen hun werk ook bij sportieve belasting gewoon erg goed.
Wij kennen ze van montage en ritten op de NA, t/m ND en ik kan uit eigen ervaring zeggen dat je de sportauto die een MX5 van nature is daadwerkelijk uit zijn mooie verpakking die MX5 heet kan laten ontwaken….. feel free om je MX5 af en toe eens echt aan de tand te voelen, want de FlexZ’s kunnen het aan en geven je terecht veel vertrouwen.
De auto blijft mooi liggen na een eerste bescheiden rol en voelt heel stabiel.

Ons advies: echt leuke set voor iedereen die plezier aan zijn MX5 wil beleven.
Prima prijs-kwaliteit verhouding.