FAQ

Antwoorden voor als je vragen hebt

We vinden het erg leuk als je met je vragen langs komt: bakkie espresso/cappuchino of thee er bij en je krijgt overal antwoord op. Dan kunnen we het ook over je MX5 in het algemeen hebben, veel leuker dan alleen een gerichte vraag beantwoord krijgen.
Hieronder een paar antwoorden op standaard vragen:

Kan ik wachten op mijn reparatie?

Ja, als het voor jou geen probleem is.. we werken altijd zo zorgvuldig mogelijk, dus snelheid staat niet bovenaan de prioriteitenlijst. Maar je bent meer dan welkom om in de lounge op de bank met een kopje koffie of thee te wachten. De werkplaats in mag ook (op eigen risico) en dan leggen we je precies uit wat en waaróm we doen wat we doen.
Lounge

Moet ik een afspraak maken om langs te komen?

Nee, dat hoeft niet. Wil je speciale aandacht of wachten op je auto is het wel verstandig. Dan houden we de tijd voor je vrij.

APK: doen jullie ook APK?

We zijn geen APK-keurmeester en hebben ook geen remmentestbank of uitlaatgasmeter. Dus we kunnen zelf geen APK keuring uitvoeren. Dus nee, in principe niet. Alleen voor auto’s die al lange tijd bij ons in onderhoud zijn en dus in prima conditie kunnen we zorgen dat jouw auto probleemloos door een APK-keuring komt. Dus ja, we doen voor vaste klanten APK, maar dat moet echt op afspraak. Je laat de auto bij ons achter zodat we eventuele APK-gerelateerde reparaties netjes en naar onze kwaliteitsnormen kunnen uitvoeren. Alles in overleg uiteraard.

Hebben jullie een prijslijst?

Nee.
Voor alles wat we doen geldt:
Het kost misschien niet minder dan bij anderen, maar je krijgt altijd veel meer.

Waarom kiezen jullie voor de MX5?

Wij hebben gekozen om al onze energie in de mx5 te stoppen, omdat het een hele speciale en tegelijkertijd betaalbare sport/plezier auto is die met veel zorg wordt gebouwd.

Welke olie hoort er in een mx5?

Hoe je olie kunt verversen vind je hier; de olie volgens de handleiding van de fabriek:

Voor de NA/NB gebruik je 10w40 A3/B4, er gaat ongeveer 3.5 liter, inclusief filter in.
Voor de NC gebruik je 5w30, er gaat ongeveer 4.5 liter, inclusief filter in.
Voor de ND gebruik je 0w20, er gaat ongeveer 4.5 liter, inclusief filter in.

Welk model MX5 kan ik het beste aanschaffen?

Iedere MX5 is super betrouwbaar, goedkoop en gewoon geschikt voor dagelijks gebruik in alle weersomstandigheden. Doordat ze zo betrouwbaar zijn hoef je niet op de leeftijd te letten, het is vooral je eigen voorkeur die de doorslag moet geven.

Elk model heeft duidelijk zijn eigen styling en techniek al kunnen we zeggen dat de NA met de omhoog klappende koplampen toch het grootste stijlicoon is.

De NB lijkt technisch gezien veel op de NA maar ziet er heel anders uit met de de meer vloeiende lijnen in de body.

De NC is echt een evolutie in uiterlijk én technisch, toch onmiskenbaar een MX5. Wel de zwaarste van de vier. Door de multilink ophanging achter kan die nóg strakker sturend gemaakt worden dan zijn oudere broertjes/zusjes NA en NB.

De ND is het nieuwste model. Technisch vooruitstrevend, en toch net zo licht in gewicht als de NA (!). Heeft ook die multilink ophanging en het uiterlijk heeft weer de potentie om een stijlicoon te worden.

Verkopen jullie ook occasions?

Als we ze hebben vind je ze hier: Occasions en onze auto’s
We willen je daarnaast altijd helpen zoeken naar jouw droom-MX5, in binnen- en buitenland.

Kan er een andere motor in mijn MX5?

Ja, dat kan zeker.
Wil je een andere motor dan helpen we je graag, en denken met je mee.
Of Is je motor zo versleten dat je denkt dat hij onherstelbaar kapot is, dan kunnen wij het misschien nog reviseren en weer als nieuw voor je maken, al dan niet met onderdelen die je blok voorbereiden op extra PK’s.
Of…… wil je bijvoorbeeld een V6 in je MX5, kom dan vooral langs en we bespreken het. We ondersteunen je, of als je geen tijd of ruimte hebt, kunnen we de complete swap voor je uitvoeren.

Kunnen jullie mijn gestrande MX5 ophalen?

Jazeker, we hebben een autotrailer waarmee we je auto op kunnen halen.

Is de MX5 een klassieker?

Wij vinden van wel. De eerste NA’s zijn intussen 35 jaar oud en een iconische auto met zijn prachtige lijnen en kart-achtig stuurgedrag.
Ze lopen richting de categorie oldtimers. De belastingdienst denkt daar zo over: overgangsregeling.

Wat zijn jullie openingstijden?

Maandag t/n Zondag van 10:00 – 17:00
Eigenlijk geen dag uitgezonderd, maar het staat altijd op de thuis pagina als er iets speciaals aan de hand is.

Wat is jullie uurtarief?

Ons uurtarief is inclusief allerlei randzaken.
Dus je vindt op je factuur geen regels met “kleinmateriaal” of “administratie” of dingen die er volgens ons gewoon bij horen. We gebruiken de beste gereedschappen en materialen, want jij en jouw auto verdienen dat volgens ons.
€75,= (ex BTW)

Hebben jullie een leenauto?

Op dit moment niet.