Klantenverhalen

Tja….. je vindt natuurlijk een hoop info en meningen op de site, maar dat is allemaal door ons zelf geschreven…., dus lees en je komt er achter wat anderen over MX5onderhoud zeggen.

Yuri Februari 2024

Je voelt wanneer je binnenkomt (zelfs al aan de telefoon) dat je hier MOET zijn met jouw (trots) MX-5. Wat een fijne mensen en goede service. Top

Mark Februari 2024

Super friendly enthusiasts. Niels, Paul and family. I’ve owned 3 MX5’s now 2 mk1’s in England and I wanted a specialist to take care of my “baby” now I live in the Netherlands. Great service they check out the current state of the car and how it drives and after a major service check-over and gearbox, diff oil and spark plugs change, it turned out my rear Shock was blown. So I decided to book it in for a replacement set of back shock-absorbers and alignment bolts plus full alignment.

Such great transformation and Niels also tidied up some rust spots on the floor plan and had to use some welding and cutting to get the new bolts in after the old alignment bolts were completely rusted!
Such great service, nice place to visit
I can’t recommend them enough.
One thing to remember make sure you factor in labour cost as well as (my fault of course😅) as quotes will usually just be parts so be sure to ask approximately how long the work might take so you know what to expect. 5 stars and I’ll be back in the future! Thanks guys 🙏

Ruben Januari 2024

Top hoe deze mensen met passie, kennis en geduld naar oplossingen zoeken voor de pijnpunten van je auto. Ik reed 2,5u enkel voor dit bedrijf en ben blij dat ik dat gedaan heb. Kom hier vooral naartoe als je MX-5 meer voor je is dan een vervoersmiddel.

“The Wizard” November 2023

Mx5onderhoud heeft een rollbar perfect geïnstalleerd. Zeer tevreden mee.
Daarbij hebben ze ook mijn hardtop afgesteld zodat die niet meer fluit op de snelweg.
Ze hebben hier gigantische veel kennis over alles MX-5.

Marius September 2023

Trip naar de Nordschleife was een succes. Wat een wereld van verschil met die vering. Lijkt net alsof de mx nu aan de weg zit vastgeplakt. Meer vertrouwen, hogere bochten snelheid en minder gillende banden. Echt top. Ook het extra vermogen was zeker bij het klimmen goed te merken., de auto ‘zet’ zich veel mooier en stabieler in de bocht en de reactie op stuurinput lijkt een stuk gevoeliger en lichter dan voorheen. Zo goed heeft deze auto nog niet eerder aangevoeld. 

Per Augustus 2023

Ik krijg wel eens de vraag waarom ik helemaal naar Hattem ga voor een autogarage. Er zijn bij ons in de buurt (Alphen aan den Rijn) toch genoeg goede garages? Dat klopt zeker, maar ik vind het voor sommige dingen meer dan waard om 130 kilometer te reizen voor deze garage! En ik wil graag door middel van deze review delen waarom.

Ik heb een MX-5 NA uit 1990 met een turbo. Toen mijn auto zeer onstabiele toeren maakte in neutraal zocht ik online naar een MX-5 specialist en zo kwam ik bij MX-5 onderhoud. Een familiebedrijf met mensen die een enorme passie en veel kennis hebben over de MX-5, en de zoon Niels die ontzettend veel weet over turbos en het installeren hiervan in de MX-5 met alles wat daarbij komt kijken.
Ik ben grotendeels daarom ook meerdere keren opnieuw langsgekomen voor bijvoorbeeld Lambdasondes, mapping en gewoon een professionelere hand dan de twee linkerhanden die ik heb. 🙂
Telkens als ik langskom word ik ontzettend warm ontvangen met een kop koffie en de vriendelijkheid van deze mensen.

Wat ik het allerleukste vind is dat ik altijd de mogelijkheid krijg om mee te kijken met de reparaties, naast het meekijken krijg ik vaak ook toelichting wat er precies gebeurd en is er tussendoor altijd ruimte om hier vragen over te stellen wat enorm leuk/leerzaam is en wat ik enorm waardeer!

Het maakt mij niet uit dat ik “ver” moet rijden. Ik ben nog nooit ontevreden weggereden bij MX-5 onderhoud en ik hoop dat ik mijn auto hier naartoe kan blijven brengen zolang dat nodig is!☺️

Tim Augustus 2023

Ik heb nu een paar ritten na de uitlijning de tijd gehad om de auto te kunnen ervaren, en het resultaat is verslavend te noemen. 

Jullie uitlijning en de nieuwe rijhoogte maken samen met de nieuwe onderdelen het plaatje compleet. Er zit veel meer leven in het onderstel, de auto ‘zet’ zich veel mooier en stabieler in de bocht en de reactie op stuurinput lijkt een stuk gevoeliger en lichter dan voorheen. Zo goed heeft deze auto nog niet eerder aangevoeld. 

Het kostte je even tijd dinsdag, maar het resultaat is het wat mij betreft dubbel en dwars waard geweest! Bedankt voor de inspanning.

Met vriendelijke groet, Tim

Hennie Juni 2023

Ik heb sinds november 2022 een mx5 nd en vond hem eigenlijk niet zo fijn rijden.
Ik ben afgereisd naar Hattem en na een middag uitballanceren en uitlijnen en nieuwe Michelin slofjes met een auto teruggereden die veel beter rijd momenteel juni 23 roadtrip aan het maken en de auto is werkelijk fantastisch.dankjewel mazda mx5 onderhoud ik wist niet meer dat autorijden zo leuk kon zijn
Hennie Zwaan

Edwin Juni 2023

Tja waar moet ik beginnen. Allereerst, het is dat je maar 5 sterren kunt geven, anders waren het er veel meer geweest. Wat een kunde bij dit bedrijf. Hebben een complete motorrevisie gedaan bij mijn NA en dit overtrof al m’n verwachtingen. Alles wat ze tegenkomen wordt in overleg gedaan of zoals bij veel dingen als service erbij ( “ik heb je reservewiel ook even opgepompt ” )
Ik kan niet anders zeggen, ga naar Hattem als je een mx5 hebt en er van houdt 😀
Check ook eens hun website, heel veel relevante info op een hele leuke manier geschreven 😀

Fredrick Maart 2023

Ik heb mijn auto laten aanpassen en tunen in deze werkplaats en ik ben erg blij met het werk dat ze hebben gedaan. De wieluitlijning is precies gedaan zoals ik het wilde en de motor van mijn turbo miata is optimaal afgesteld, waardoor de auto geweldig rijdt. Ik kan deze winkel ten zeerste aanbevelen aan iedereen die in het grensgebied woont en op zoek is naar een professionele en deskundige werkplaats. De jongens hebben veel ervaring met de Mx5 en bieden hun diensten aan tegen eerlijke prijzen. Bovendien spreken ze zowel Engels als Duits, wat de communicatie zeer eenvoudig maakt. Over het algemeen was het een geweldige ervaring!

Guido Maart 2023

Na prettig telefonisch advies kon ik snel terecht bij Niels en zijn vader voor een ad hoc aankoopkeuring. Duidelijk en transparant advies gekregen over de betreffende occasion en samen een proefrit gemaakt. Gastvrijheid en no-nonsense uitleg ontvangen, deskundigheid is in ruime mate aanwezig. Zeker een bedrijf om te onthouden, ook al woon ik niet om de hoek. Dank nogmaals!

Marcel Februari 2023

Wat een fijn bedrijf. Je wordt hartelijk ontvangen en kennis en kunde, maar vooral passie voor de MX-5 is groot. De tarieven zijn zeer redelijk en de service top! Auto wordt goed uitvoerig getest, nemen echt de tijd en geven uitleg. Onderhoud is op maat, wat nodig is, gebeurt en wat nog niet nodig is, wordt ook eerlijk gemeld. Geen onnodige verrassingen. Hoewel niet om de hoek voor mij, wordt dit zeker het bedrijf waar mijn auto in onderhoud gaat.

Sean januari 2023, deze meneer komt vaker 😁

Sinds ik mijn MX-5 kocht, heb ik hem altijd hier gebracht voor onderhoud en advies. Een uitgebreide inspectie is gratis, en grondig. Er is altijd een kopje koffie of thee gereed, en onder het genot van die consumptie hebben we het over de auto.

Mijn wagen is verre van perfect (minimaal één van de vorige eigenaren voelde niet die liefde voor de auto die ik voel), maar telkens als ik langskom is hij weer wat beter, en alles wat Niels aanraakt is een stap richting een perfecte wagen. En altijd vertrek ik met het gevoel dat ik enorm gematst ben.

Ik zou deze ontzettend vriendelijke en vakkundige mensen dan ook zonder mitsen of maren aanraden aan iedereen met een MX-5. Zolang ik er één heb, zal ik tochtjes naar Hattem blijven ondernemen. Dat is even rijden, maar da mik niks. Het is het altijd – zonder uitzondering – waard.

Hartelijk dank!

Marick 14-3-2022

Top werk.
Ik heb een terugkerende olielekkage laten oplossen, de auto uitgelijnd, beurtje, wat elektrisch herstelwerk laten doen en een set elektrische ramen laten plaatsen. Super tevreden over de communicatie, snel via de mail en whatsapp. Veel kennis in huis, en ondanks dat er geen prijs vooraf was afgesproken ben ik niet geschrokken van de rekening. Ik kom hier zeker weer terug, zeker na een mindere ervaring bij een andere ‘specialist’. Echte liefhebbers voor de liefhebber.

M Opdenberg januari 2022

Zeer vakkundige monteurs. We zijn helemaal uit Zuid-Limburg er naar toe gereden, dat was de moeite waard. Alle lof voor dit jonge bedrijf.

Frans

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Waarde. Hartelijk ontvangen door Niels en Paul. En vakkundig geholpen met enkele reparaties aan mijn NB. Zeer aan te raden en moeite waard om voor om te rijden (en gelegen in een prachtige omgeving).
Services: Olie verversen, Versnelling van auto.

Simone 11-09-2021

Al een tijdje vond ik onze MX5 NC-FL niet meer zo lekker rijden. Het ‘kart’ gevoel, een auto die aan de weg blijft plakken, was weg.
Dit was er langzaam ingeslopen na de jaarlijkse bandenwissels (zomer-winter) en het vervangen van lekke schokdempers.

Bij de reguliere Mazda garage kreeg ik het niet voor elkaar om dat wat ik niet meer prettig vond aan het rijgedrag van de auto verbeterd te krijgen.
En dan…. tja….. dan ga je Googelen… MX5 rijgedrag … MX5 wegligging…etc… En dan stuit je ineens op de website van MX5onderhoud.

Onder het kopje ‘uitlijnen’ lees je dan precies wat jij bedoelt en dat Paul en Niels dat met de nodige kennis en kunde voor je in orde kunnen maken.

Vriend lief ook op de site gewezen en besloten een afspraak te maken. Samen met Niels een proefrit gemaakt en uitgelegd wat er aan de hand was. Gelukkig spreken ze bij MX5onderhoud wel de taal van de MX5 rijder en al snel was duidelijk wat ik bedoelde. Niels gaf aan dat de auto inderdaad wat ‘recht’ op de bandjes stond en door deze aan te passen, hij het sportieve rijgedrag waar ik naar op zoek was, een heel stuk kon verbeteren. Een vervolgafspraak was snel gemaakt. Ze zijn alle dagen van de week (op hier en daar wat uitzonderingen na als ze bijvoorbeeld aan het racen zijn op het circuit) aanwezig! 1,5 week later en een paar uurtjes sleutelen verder, stapten we in voor een proefritje met de nieuwe afstelling.

Tja wat zal ik zeggen…..het oude vertrouwde MX5 gevoel is weer terug!

Dus mocht er iets niet naar je zin zijn met je MX5 en je wil graag sparren over een oplossing met mensen die het MX5 rijden begrijpen en de kennis van de auto hebben, bel, app of mail MX5onderhoud, je zult er geen spijt van krijgen! Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Er wordt een zeer acceptabel uurtarief gerekend en je MX5 wordt met liefde, kennis & kunde onder handen genomen. Ook voor regulier onderhoud kun je bij hen terecht. Ondanks dat Hattem voor ons een uur rijden is, overweeg ik om voortaan ook het onderhoud van onze MX5 door MX5onderhoud te laten doen.

En wat is en blijft het leuk om met enthousiaste MX5 rijders over je auto te praten en het plezier van het rijden in deze auto met elkaar te delen! 

Bernhard (1-7-2021)

Recent heb ik mijn mx 5 NA hier laten reviseren. Na een warme ontvangst door vader en zoon ben ik hem enkele weken kwijt geweest. Motor revisie, nieuw onderstel, plaatwerk, etc. Ik heb een compleet andere auto terug gekregen. Of hij als nieuw rijdt weet ik niet want nooit in een nieuwe gereden, maar een beter rijdende en scherper sturende auto bestaat niet. Punt. Super betrouwbaar en eerlijk, ook in reparaties waarvan ik dacht dat ze nodig waren, maar die zij niet nodig vonden, en terecht naar blijkt. Ieder ritje een grote glimlach. Beter kan niet.

André

Ik heb mijn (2e) MX5 NA al jaren en vanaf de eerste dag zat er al Jackson Racing Supercharger (M45 Eaton compressor) op. Gedurende de jaren heb ik vele upgrades gedaan waaronder een piggyback motor management systeem (extra ECU bovenop de bestaande ECU). Niet optimaal en bij ongeveer 240 PK hield de motor er mee op, Ik heb toen Mx5Onderhoud gebeld voor een andere motor plus een Megasquirt III ECU. Achteraf bleek de motor ok maar de afspraak voor de ECU heb ik door laten gaan voor een betere loop van de motor.

Ik had nog nooit van Mx5Onderhoud gehoord, maar was via Google onder de indruk van de passie van Niels en Paul en vooral van de gedetailleerdheid en openheid over de techniek van de MX5: deze jongens weten waar ze het over hebben en hier kan ik mijn auto achterlaten. Heel wat anders dan ander specialisten die zich vooral met chromen randjes bezig houden (sorry).
Ondanks de reisafstand heb ik geen minuut spijt. Ze zeggen wat ze gaan doen en ze doen wat ze zeggen. Niels en Paul staan met hun 06 op de website en zijn 24/7 bereikbaar, waar vind je dat nog.
Het was een behoorlijk kostbare ingreep en er is naderhand nog een forse ingreep geweest, maar allemaal naar volle tevredenheid. Materiaalkosten zijn zoals ze zijn, maar men kijkt niet op een uurtje, erg prettig.

De gedrevenheid van Niels en Paul en de passie voor techniek zijn het meest indrukwekkend. Zij zijn de aanbeveling voor iedereen met een Mx5 die wat meer uit zijn auto wil halen op het gebied van performance en wegligging.

Een ding kan beter: ze zouden moeten verhuizen naar mijn woonplaats 🤣

Gaby van Trigt

In April 2021 heb ik een Mazda MX-5 NBFL uit 2001 aangeschaft. 
Problemen had ik niet echt met de auto, maar ik wilde wel graag dat de auto een  “0” beurt zou krijgen.
Dus op zoek naar een bedrijf om dit vakkundig uit te laten voeren. 
Deze vond ik bij MX5onderhoud in Hattem, zo’n 150 kilometer vanaf mijn woonplaats. 
Een afspraak was zo gemaakt dus op naar Hattem, kopje koffie?
En daar werd de auto naar binnen gereden, wat wordt er aangetroffen, hopelijk geen roest of andere narigheid, gelukkig viel dit reuze mee. 
De auto werd secuur nagelopen, bougies gecontroleerd, prima in orde, vervangen komt volgend jaar wel. 
Nieuwe remblokken en schijven achter waren geen overbodige luxe, dus vervangen maar. Verder werd waar nodig ook nog e.e.a. aan oliën ververst. 
Het vochtgehalte in de remolie controleren, pedalen opnieuw afgesteld, proefrit gemaakt en rijden maar weer. Wat een verschil in rijbeleving is dit. 
De reden voor mij dat ik voor MX5onderhoud kies is dat de kennis, ervaring en de liefde verder gaat dan bij een dealer of andere garage. 
Hierdoor heb ik dus ook geen spijt om hier het onderhoud en reparaties uit te laten voeren. Bang zijn voor torenhoge facturen hoeft niet, want er wordt vooraf aangeven wat wel of juist niet noodzakelijk is om te vervangen.
Ik kreeg echt het gevoel dat mijn auto de juiste aandacht krijgt en de werkzaamheden meer dan perfect worden uitgevoerd. 
Heb je een vraag, dan krijg je een uitgebreide uitleg hierover. Hierdoor krijg je ook meer kennis van de auto. 
Mijn 2e bezoek was omdat de koppelingscilinder moest worden vervangen, preventief is op eigen verzoek ook de hoofdkoppelingscilinder vernieuwd. 
Niels vond dat na het vervangen hiervan het pedaal nog niet helemaal lekker aanvoelde. Opnieuw alles nalopen, ontluchten en testen net zolang totdat het 100% in orde is. 
Kortom, zoek je een bedrijf wat echt doet wat ze zeggen, maak een afspraak en laat je verassen. 
Je gaat je MX-5 NOG meer waarderen. 

G. van Tricht. 

Dordrecht. 

Jaap (april-2021)

Lang getwijfeld of ik mijn NC’tje wel of niet zou verlagen, maar uiteindelijk toch maar zelf gedaan.
Maar daarna is dan uiteraard wel een goede uitlijning nodig. 
Mocht er tijdens de hele operatie met mijn neus bovenop zitten, en het was interessant om te zien hoe de uitlijning gedaan werd. Zonder dure apparatuur met lasers en computers, maar gewoon met goed gereedschap (dat wel). Zoals ze het in de pitbox doen werd mij verteld. Best veel werk, want alles werd losgehaald en gangbaar gemaakt. Da’s wel even wat anders dan ik gewend was.
Proefrit gemaakt, en zeer tevreden. De auto rijdt en stuurt als een droom.

Ben erg blij met hoe de auto nu is, en het ziet er veel beter uit ook! Het is dat ik het meeste onderhoud aan mijn auto zelf doe, maar als er weer eens iets moet gebeuren dat ik zelf niet kan, ga ik zeker terug!

Aanrader!

Ben (juni-2021)

Begin juni’21 naar Hattem gereden zonder afspraak. Naar aanleiding van hun website.
Werd warm welkom geheten door Paul en eega. (Met lekkere koffie)
Mijn mening gegeven over de wegligging van mijn mx-5 nc 2ltr en gevraagd hun een proefrit te maken en een mening.
Niels heeft een proefrit gemaakt, kwam terug en bevestigde mijn mening en als advies 4 wiel uitlijnen en eventueel nieuwe banden.
Na de afspraak gelijk op vakantie gegaan en zo’n 1000km gereden. (Met veel bochten).
De MX stuurt en koppelt nu zoals het hoort en geeft alle vertrouwen.
Waarom uitlijnen bij MX5onderhoud? Zij lijnen uit zoals het hoort. Zonder wielen, zodat fouten in velgen-banden geen invloed hebben.
Bovendien wordt gevraagd op welke rijstijl je de afstelling wilt en mag je meekijken.
Een warm bad en vakmensen met veel kennis, voor een eerlijke prijs.

Verwacht geen luxe dealer accommodatie, maar een goed ingerichte werkplaats en een eenvoudige ontvangstruimte.

Bert (2-1-2021)

Gebeld voor mijn MX5 die niet goed liep, ik kon direct terecht. Klein familiebedrijf met verstand van de MX5! Wat bleek: bougiekabel kapot. Ik ben op weg geholpen met een setje tweedehands kabels. Vertrouwd en deskundig adres: in de toekomst laat ik hier mijn onderhoud doen!

Rik (28-12-2020)

Een leuk bedrijf met enthousiaste, deskundige en no-nonsense mx-5 ‘nerds’  waar je altijd welkom bent. Mijn eerste ervaring met Paul en Niels was een paar maanden terug toen ik mijn pas aangeschafte ncfl heb laten inspecteren . Ik kreeg er meteen advies bij over het vervangen van mijn dempers wat ik van plan was zelf te gaan doen. Daarna  nog een paar keer langs gewipt voor technische ondersteuning.  En tenslotte de uitlijning laten doen en en-passant montage van nieuwe banden.  Tijdens het uitlijnen kon ik precies aangeven welk stuur-, bocht- en weggedrag ik wilde hebben; en ook waar ik een compromis moest maken. En ik heb gekregen waar ik om vroeg: hij stuurt weer heerlijk op de manier zoals ik het graag heb! Kortom, een specialist waar ik terug blijf komen.

Sim (16-12-2020)

Bij mx5onderhoud geweest voor inspectie en onderhoud van mijn nieuwe aankoop. De ontvangst was hartelijk en Paul en Niels hebben duidelijk verstand van hun/onze geliefde 5’jes. Ze geven gericht advies en duidelijk antwoord op je vragen. 

De persoonlijke aanpak en uitgebreide kennis hebben mij overtuigd dat mijn MX-5 hier in goede handen is!

Jay (6-11-2020)

Van een klein vraagje en wat advies naar een complete verandering en upgrade.

Ik had wat vragen met betrekking tot de algemene staat van mijn auto en kon zomaar langs komen. Na super geholpen te zijn heb ik besloten om de rest van de punten die ik had door hun te laten verhelpen/veranderen. Conclusie; een perfect sturende Mazda MX-5 met Tein schroefset die voldoet aan de verwachtingen en eisen die ik stel aan een MX-5 voor dagelijks gebruik.

Kortom gewoon een garage met verstand, en misschien nog wel belangrijker tegenwoordig. Tijd voor de klant en zijn behoeftes, waar vind je die nu nog….?

Deze liefhebbers zijn aan te raden!!