Remmen

Kan je je remmen vertrouwen?

Je hebt een goed gevoel over vandaag, het weer is goed, geen haast en een mooi moment voor een leuke rit. Je MX5 staat zachtjes te glimmen. Je loopt er eerst een rondje om heen en kijkt zonder al te veel aandacht even naar je auto, er valt niets op, dus alles is wel goed. Je doet je auto van het slot, stapt in, dak open, gordel om en je navigatieapp heb je al ingesteld.
Je start de motor en voelt even of de remdruk goed is.

Què?

Niemand test ooit de remmen voor je gaat rijden! Gelukkig niet zeg, stel je voor dat dat nodig zou zijn, dan is autorijden ineens niet zo leuk meer.

Op je MX5 zitten schijfremmen. Het totale systeem is technisch best complex, maar uiterst betrouwbaar. Je remt veel in het drukke verkeer van vandaag met de enorme hoeveelheid verkeerslichten en rotondes, dus het gevoel wat je remsysteem je geeft draagt veel bij aan hoe je auto aanvoelt tijdens het rijden. Geven je remmen je een veilig gevoel, of heb je een gedachte in je achterhoofd die zegt dat het beter kan/moet?

Wij behandelen jouw remmen net zoals die van onze eigen auto’s: wij willen absoluut altijd op de remmen kunnen vertrouwen.

Wat kunnen wij voor je remmen betekenen

 • Onderhoud:
  • De normale slijtage onderdelen: blokjes en schijven vervangen we indien nodig met goede kwaliteitsonderdelen of origineel Mazda, in overleg.
  • We zorgen voor verse remolie, en ontluchten alle onderdelen van je remsysteem zeer grondig. We stoppen veel tijd en geavanceerde techniek in het ontluchten en dat merk je direct!
  • Je pedaal stellen we daarna af zodat je remmen je weer een vertrouwenwekkend gevoel geven.
  • We controleren of je remleidingen nog aan de APK-eisen voldoen en vervangen ze indien nodig en in overleg.
 • Upgrade:
  • We kunnen ook je remmen upgraden: de grotere schijven van de NB kunnen we op je NA plaatsen. Dat is een mooie upgrade van je NA, met volledig behoud van het originele remsysteem, dus net zo betaalbaar en betrouwbaar.
 • Revisie:
  • Remklauwen willen nog weleens problemen geven na verloop van tijd, die vervangen we door nieuwe of “in Hattem” gereviseerde wanneer nodig. Ook hier geldt voor nieuwe klauwen: origineel Mazda of goede kwaliteit, in overleg.
 • Tuning:
  • Onder je auto hebben de remklauwen veel te lijden en dat zie je na verloop van tijd. Een goede remedie daartegen is ze een kleurtje geven met goede verf. Maar ja, als je daarover nadenkt zijn je klauwen waarschijnlijk al niet zo mooi meer en moeten ze een grondige behandeling krijgen voordat je ze kan verven of spuiten.
   Wij stralen je remmen netjes schoon en poedercoaten ze in iedere kleur die je wilt.
Gereviseerde remklauw.
Gestraald, een laag primer, poedercoating
in elke RAL-kleur en blanke poedercoat.


Remmen kunnen eigenlijk niet goed genoeg zijn maar als wij klaar zijn met het onderhoud aan je remmen, kan je zonder terughoudendheid nog even dat bergweggetje of dat onbekende dijkje nemen: je remmen kunnen weer alles aan.

Wil je dat we je remmen onderhouden, repareren of upgraden:

Wat kost dat?

Deze klus kost bij ons misschien niet minder dan bij anderen,
maar je krijgt wél veel meer dan waar dan ook.
Hoe ouder de auto, hoe meer kans je hebt dat bijkomende ouderdomsprobleempjes extra tijd in beslag nemen.
Reken op een dagje werk + de onderdelen. We doen het vaak, zijn er snel in en proberen het goed, maar ook snel te doen, en rekenen dan ook minder.

Een exacte prijs aangeven is hier niet te doen, omdat de conditie van remmen heel sterk verschilt per auto. We moeten echt eerst kijken en schatten dan ter plekke in hoeveel werk en welke onderdelen nodig zijn. Jij beslist uiteindelijk.