Is ie het nog wel waard?

Is ie het nog wel waard?

We krijgen veel MX5-en binnen die nogal oud zijn, en soms is de eerste vraag die de eigenaar stelt als er een diagnose is gesteld is die in de titel: is hij dat nog wel waard?
Het lijkt erop dat veel mensen die vraag uit gewoonte stellen, want als je doorvraagt is de dagwaarde voor de automarkt vaak toch niet de doorslaggevende factor.

Iedereen weet dat een oude auto voor de verzekeringsmaatschappij of een doorsnee handelaar vrijwel niets waard is. (overigens is een getaxeerde MX5 voor de taxatiewaarde te verzekeren met een oldtimer polis) Een garage vraagt zich ook al snel af of ze je wel tevreden kunnen maken als ze alle uren die ze besteden ook daadwerkelijk doorberekenen.

Ze zien een oude auto en rekenen op veel uren van met roestige onderdelen worstelen, onverwachte schade die ze onbedoeld zelf veroorzaken, minder zorgvuldig “reparatie”-werk uit het verleden van de auto en eigenlijk een bron van ellende.
Als ze dat in geld vertalen krijg je direct een goed bedoeld advies om naar “iets nieuws” of “moderners” te kijken.

Maar je hebt je MX5 niet voor niets, en je wilt hem gewoon blijven rijden.

Het goede nieuws is dat wij dat voor in verhouding weinig geld kunnen regelen.

Wij zitten er niet mee dat ie wat ouder is en daar de sporen van draagt. We weten wat we kunnen verwachten en hebben veel ervaring opgebouwd. Daardoor komen wij niet snel voor echte problemen te staan: we hebben alles intussen wel een keer gezien en opgelost.
Doordat wij de MX5 als geen ander kennen stellen we gemakkelijker de juiste diagnose.
Wij zijn dus veel sneller klaar, en hoeven niet zoveel uren te rekenen.

Kom maar eens langs met je auto en je probleem, dan inspecteren we hem uitgebreid en gratis.

Altijd uitgebreid en altijd gratis.

Wij weten dat je je MX5 niet uit zakelijke, maar uit overwegingen van levensvreugde rijdt.
En omdat een lege portemonnee niet bijdraagt aan levensvreugde rekenen wij geen torenhoog uurloon, en vaak ook niet alle uren. Het is tenslotte onze (die van jou en MX5onderhoud) hobby. We zoeken naar onderdelen die aan onze kwaliteitseisen voldoen, en reviseren waar dat voordeliger is.

Als je ons met je wensenlijstje loslaat op je auto, wordt ie weer de bron van plezier waar je hem voor gekocht hebt. Onbetaalbaar dus!

Kom maar eens langs met je auto en je vragen, dan inspecteren we hem uitgebreid en gratis. En je krijgt nog koffie of thee ook 🙂