Homo ludens

Niet iedere dag is hetzelfde.
Sterker nog: ieder deel van de dag voelt anders, ervaar je anders.

Het is een kunst om de wat meer voorspelbare gedeeltes van een dag zó te plannen dat je die op de prettigste manier doormaakt. Niet doorkomt, maar beleeft.

Je weet dat dat specifieke stukje dag er aan komt en je regelt met de randvoorwaarden dat het een plezierige tijd wordt.

Zo sta ik altijd vroeg op. Daardoor heb ik tijd voor de inspiratie die de nachtrust mij gebracht heeft. En ik rij in een MX5, dat is ook zo’n trucje.

Parkeer hem/haar altijd zo dat je je geen zorgen hoeft te maken over parkeerschade. Dat heeft als bijkomend voordeel dat hij vrij in het zicht staat, of juist in een onzichtbaar hoekje zodat ie ineens in beeld komt als je er naar toe loopt. Heerlijk in beide gevallen

Hou daarnaast het weer in de gaten zodat je goed weet of het dak open kan, ach….. het idee alleen al.. En zorg voor ruime reistijd, zodat je je de leukste route kan veroorloven. Dus zonder haast en met alle vrijheid.

De wereld wordt ingericht voor Homo rationalis, maar die bestaat helemaal niet. Richt jouw wereld in voor Homo ludens, zo vaak als mogelijk.

De MX5 als Haarlemmerolie.